Onze visie

Onze prachtige groene vergezichten met gemoedelijke kernen, de enorme betrokkenheid van inwoners en verenigingen, de noeste arbeid en de hightech vindingen. Dat maakt Oude IJsselstreek dé plek om te leven, te maken en te innoveren.De Achterhoek staat in de top 5 van Nederlandse regio’s waar een brede welvaart heerst. Oude IJsselstreek wil die brede welvaart houden en borgen onder andere door economisch ruimte en perspectief te bieden. We zijn het het Achterhoekse hart van Smart Industry. In Oude IJsselstreek bieden we ruimte aan innovatieve maakbedrijven. Bedrijven die werken met nieuwe technologie en die het economisch ecosysteem versterken. Dit zijn specialistische bedrijven die kansgedreven samenwerken, bijvoorbeeld doordat ze elkaars toeleverancier zijn. Om economisch ruimte en perspectief te bieden, bouwen we een nieuw bedrijventerrein in Varsseveld met de naam Het Varsseveld Industriepark, kortweg Het VIP!

Duurzaamheid en energie

Op het gebied van energie willen we zoveel mogelijk energie besparen en een zo laag mogelijke CO2 emissie relaiseren. Op die manier is het doel om een energiepositief terrein te realiseren, waarbij we meer opwekken dan verbruiken. Dit bereiken we bijvoorbeeld door bedrijfspanden zoveel mogelijk gasloos te bouwen en energie duurzaam op te wekken in en om het plangebied. Daarbij houden we rekening met de technische ontwikkelingen.

Ecologie

Bij de inrichting van het terrein wordt er aandacht besteed aan het beperken van (licht)hinder, hier wordt vanuit de kavels ook een aandeel aan geleverd. Dit realiseren we door bijvoorbeeld de bestaande landschappelijke structuren te gebruiken en te versterken. Zo kunnen natuurlijke afscheidingen tussen kavels gebruikt worden. Door gebruik van ecodynamische verlichting wordt lichthinder tot een minimum beperkt.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het VIP en meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een aantal keer per jaar een update in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief