Ruimte voor nog meer mooie bedrijven

Afgelopen week werd bekend dat Van Raam tot de drie finalisten behoort van de Koning Willem I Prijs. Deze prestigieuze, landelijke prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een bedrijf dat durf, daadkracht, duurzaamheid, goed ondernemerschap en doorzettingsvermogen heeft getoond in de afgelopen jaren.

Dat Van Raam van alle duizenden MKB’ers die Nederland kent een finaleplaats heeft behaald, is echt uniek. Van Raam past daarmee in een lange lijst met bedrijven in Oude IJsselstreek die nationaal en internationaal prijzen winnen en geroemd worden om hun innovatie.

Sinds 2010 staat er elk jaar wel een bedrijf uit onze gemeente in de Top 100 van de Maakindustrie en/of in de Top 100 van de MKB Innovatie. Zo won VB-Airsuspension prijzen van de Duitse auto-industrie, Kaak voor 3D printen en I-Real en Checkpoint Systems voor ICT-oplossingen. Ulamo en Van Raam werden door de provincie Gelderland uitgeroepen tot Fabrieken van de Toekomst, 247Tailorsteel wordt landelijk genoemd als hét voorbeeld van digitale fabrieken. En Van Raam tot slot werd zelfs tot hét MKB-bedrijf van Nederland uitgeroepen door koningin Maxima.

En dit is maar een greep uit de vele mooie bedrijven in Oude IJsselstreek. Het laat zien dat ze innovatief zijn en groeien, in werkgelegenheid en omvang. De gemeente faciliteert dit door industrieterreinen te ontwikkelen waar bedrijven zich kunnen vestigen. Het nieuwe industrieterrein met de naam Het VIP (Het Varsseveld Industriepark) wordt aansluitend aan het bestaande industrieterrein Hofskamp Oost II aangelegd. Maar voordat de eerste bedrijven zich er kunnen vestigen, moet er nog veel werk verzet worden. Wij gaan ervoor!