Wandelpad Hofskamp geopend

Wandelpad Hofskamp geopend

Afgelopen september werd een nieuw aangelegd wandelpad onthuld op bedrijventerrein Hofskamp-Oost in Varsseveld. Het pad kreeg de toepasselijke naam ‘Brökkelderpad’. Bedacht door Gerrit Ormel, die daar vroeger landbouwgrond had, en die ook de onthulling voor zijn rekening nam.
Het wandelpad is aangelegd op verzoek van de Varsseveldse Industriële Vereniging, kortweg VIV. Werknemers van bedrijven op het industrieterrein maken in hun pauze graag een wandeling, maar daar was op het huidige terrein geen goede gelegenheid voor vanwege het vele verkeer. Dit wandelpad is een mooie uitkomst om een veilig ommetje te maken dat ook nog eens door een prachtig gebied loopt. Vanaf de wadi bij 247 Tailorsteel, kijkend richting Van Raam, ligt het wandelpad aan de rechterkant van de sloot. Mooie bijkomstigheid is dat het Waterschap Rijn en IJssel nu makkelijker onderhoud aan sloten en wadi’s kan doen.  

De Brökkelder

Gerrit Ormel bedacht de naam voor het pad: “Voordat de gemeente in 2003 dit industrieterrein ontwikkelde, was ik eigenaar van deze voormalige landbouwgrond. Ik vond het een leuk idee om dit nieuwe pad de naam te geven van de boerderij die hier voorheen stond: ‘De Breukelder’, of in de volksmond ‘De Brökkelder’. Dit pad was namelijk de oude oprijlaan naar de boerderij met de officiële naam ‘De Oude Breukelaar’. De bomenrij die er nog staat, getuigt daarvan.”